Leen Scheers

16 jaar geleden ben ik begonnen met speuren, samen met mijn Duitse herder Yala, toen 4 maanden. We gingen elke week met enkele vrienden speuren in de bossen van Beernem. En ja, we hadden al snel de speurmicrobe te pakken! Sinds dan kan ik speuren niet meer wegdenken uit mijn leven.
Ook mijn Duitse herder Fynn vindt speuren en detectie helemaal fantastisch. Het is altijd genieten van haar motivatie en gedrevenheid wanneer ze aan het werk is.

 

In 2009 heb ik DogSense opgericht om hondenbaasjes te begeleiden bij het opvoeden van hun hond en het omvormen van probleemgedrag. Ik heb het diploma hondeninstructeur/gedragsbegeleider behaald bij De Bolster Hondengedragsbegeleiding en had toen al enkele jaren ervaring als instructeur gehoorzaamheid en agility in een beloningsgerichte hondenschool.

Omdat ik ook graag mijn kennis over speuren wilde delen, startte ik in 2013 met het geven van speur- en detectielessen.

 

Regelmatig volg ik workshops, seminars en webinars over speuren, detectie en hondengedrag, bij o.a. Argos Scentwork Academy, Geert De Bolster, Louise Wilson, Wesley Visscher, FWD Congres, Jeff Schettler en Albert Küng.

 

Het blijft me fascineren hoe honden erin slagen om een specifieke geur uit een waaier van andere geuren te onderscheiden. Heel accuraat en in zulke lage concentraties die wij en zelfs de meest geavanceerde technologische apparatuur niet meer kunnen waarnemen. Zo boeiend!

 

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op en we beantwoorden zo spoedig mogelijk jouw vraag!